IFE Konferansı 2025, sürdürülebilir eğitim modellerini uygulamaya çalışıyor

Arda

Global Mod
Global Mod
Açılış töreni sırasında, Eğitim Enstitüsü (IFE) yetkilileri, eğitim sistemlerinde eşitlik, alaka düzeyi ve kalite gibi mevcut eğitim zorluklarıyla karşılaşmanın önemini vurguladılar. Bu zorluklar, erişilebilir ve ilgili bir eğitimi garanti etmek için teknoloji ve yeniliği entegre eden stratejilerle ele alınmaları gerektiğini göstermiştir.

Değişim Motoru Olarak Eğitim: Anahtar Sütunlar Olarak İnovasyon ve Teknoloji

Tecnológico de Monterrey, Juan Pablo Mura rektörü, açılış konuşmasında Eğitim Geleceği Enstitüsü (IFE), eğitim araştırmaları yoluyla yaşamları dönüştürmek amacıyla yaratıldığını ve ana küresel zorlukların ele alındığı çözümlerin geliştirilmesi ile yaratıldığını vurguladı. .

Enstitü, Mura'nın dört ana eksen üzerinde çalıştığını açıkladı: kapsam, eşitlik, kalite ve alaka düzeyi. Bu yönler, birçoğunun sosyo -ekonomik faktörler, cinsiyet veya coğrafi konum nedeniyle aynı fırsatlara sahip olmadığı eğitime erişimde devam eden eşitsizlikleri yansıtır.

Mevcut tüm eğitimin, öğrencileri şimdiki ve geleceğin çalışmalarına ve sosyal taleplerine hazırlamak için gerekli kalite standartlarına veya alaka düzeyine uymadığını vurguladı.

Etkinlik, eğitim yeniliğini teşvik etmeye odaklanan atölye çalışmaları, sunumlar ve toplantılar arasında 450'den fazla etkinlik içeriyor. Olağanüstü faaliyetler arasında yapay zeka ve sürekli öğrenme hakkındaki sunumların yanı sıra sürdürülebilirlik, dijital beşeri bilimler ve eğitim teknolojisinde girişimcilik üzerine tematik zirveler bulunmaktadır.

Oturumlar sadece eğitim kurumlarına değil, aynı zamanda onlara bağlı topluluklara da dönüşen pratik çözümler sunmaya çalışmaktadır. Dönüşümde Bir Dünyada Eğitim Zorlukları: Latin Amerika ve Açılış sırasında AI kullanımı IFE'nin genel müdürü Michael Fung, Latin Amerika'daki eğitimin zorluklarının özellikle karmaşık olduğunu açıkladı. Bölge.

Fung, eğitime erişimin birçok toplulukta kritik bir sorun olmaya devam ettiğini ve teknolojinin bu boşlukları kapatma potansiyeline sahip olmasına rağmen, stratejik ve sorumlu uygulama gerektirdiğini açıkladı. Bu anlamda, Microsoft ile işbirliği içinde geliştirilen küresel bir eğitim ağı olan Aigen Girişimi sunuldu.

Bu ağın öğrenmeyi özelleştirmeyi, eğitim yönetimini geliştirmeyi ve yapay zekanın kurumlarda etik kullanımını teşvik etmeyi amaçladığını açıkladı.

Bu araçla, düşük maliyetli veya sınırlı bağlantı cihazlarında erişilebilir içerik olarak çözümleri kullanarak, gelişmiş teknolojik altyapıya sahip olmayan marjinal topluluklarda eğitim kaynaklarına erişim sunmayı amaçlamaktadır. Buna ek olarak Fung, kurumlar ve hükümetler arasındaki işbirliğinin bu teknolojilerin zaman içinde etkili ve sürdürülmesi için gerekli olduğunu söyledi.

Fung, “Yapay zeka öğretmenlerin yerini almayacak, ancak etik ve açık bir amaçla kullanılması koşuluyla etkilerini artırma potansiyeline sahiptir.” Dedi. Girişim ayrıca, bu araçların öğretme ve öğrenme yöntemlerini nasıl dönüştürebileceğini ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarına nasıl uyarlayabileceğini değerlendirmeyi amaçlamaktadır.

Açılış sırasında, Latin Amerika'da Yüksek Öğretim Programının Geleceği Önde gelen, Pennsylvania Üniversitesi ile işbirliği içinde geliştirildi.

Bölgedeki kıdemli üniversiteler için tasarlanan bu program, yenilik, değişimin yönetimi ve kurumsal gelişim gibi alanlarda eğitim almayı amaçlamaktadır. Tecnológico de Monterrey rektörü, bu tür girişimlerin birçok eğitim liderinin belirsizlik ortamlarında karmaşık zorluklarla karşılaştığı bir gerçekliğe yanıt verdiğini açıkladı.

Program, ağ oturumları, pratik atölyeler ve kurumlarında gerçek değişikliklerin uygulanmasına izin veren somut projelerin oluşturulmasını içerir.

Organizatörlere göre, hedeflerden biri, teknolojilerin ötesine geçen ve öğrenciler ve toplulukları için somut sonuçlara odaklanan bir yenilik kültürünü teşvik etmektir. Bir diğer önemli yönü, kurumlar arasında bilgi ve kaynakların paylaşılmasına izin veren stratejik ittifaklar oluşturma ihtiyacıydı. Mura'nın sözleriyle, “Eğitim sosyal değişim için bir araç olmalı ve bu forum gibi alanlar, sürekli gelişen bir toplumun taleplerine yanıt veren fikirler ve projeler oluşturmak için gereklidir.”