Özel üniversitelerdeki bu kariyer en kötü yatırım getirisine sahiptir

Arda

Global Mod
Global Mod
Özel üniversitelerde en düşük getiri oranına sahip yarışlar

IMCO, özel bir üniversitede incelenmişlerse, en düşük yatırımda daha düşük getiri oranına sahip yarışların bir listesini paylaştı.

Enstitü bir işlem yoluyla iade oranını hesapladı. Sonuç, yarışın toplam maliyetine, yüksek öğrenimden önceki gelir farkına ve yatırımı geri kazanma süresine dayanan yıllık bir performans ölçüsüdür.

Bu senin sıralamanız:

1. Metalik çalışma ile ilgili mekanik ve meslekler.
Bu, ilk pozisyondaki daha az karlılığa sahip yarış,% 4,0 değeri. Yatırım farkı, kamu muadiline kıyasla büyüktür.

Özel bir üniversitedeki maliyet 1,2 milyon peso olabilir ve bir iş bulmak için “güvensiz” olarak kabul edilebilirken, bir devlet üniversitesinde mükemmel bir seviyeye sahip 51, 344 pesoya mal olur.

2. Tarım ve hayvancılık üretimi ve ihracatı
Bu kariyer hem kamu hem de özel bir üniversitede çok güvensiz olarak sınıflandırılmıştır. Kesinlikle, ikincisi ortalama yatırım daha yüksek, ortalama 683.094 peso. Sıralamada,% 4,3 yatırım getirisi değerinde.

3. Turist ve restoran yönetimi
Yatırım oranında% 5,0 ve özel çalışmalarda çok güvensiz bir puan alıyor. Ortalama maliyet 451.397 pesodur. Halk eğitiminde bile, yeterlilik güvensiz kalır, ancak yatırım bir basamaktan azdır.

4. Gastronomi ve Gıda Hizmetleri
Bu kariyer hem özel hem de halka açık çok güvensizdir. Ortalama yatırım maliyeti sırasıyla 427.780 peso ve 59.648'dir ve% 5,0 getiri oranı kapsamaktadır.

5. Temel Eğitim Okul Öncesi Düzeyinde Öğretmen Eğitimi
Okul öncesi düzeyde öğretim söz konusu olduğunda, yatırım getirisi% 5,3 oranında ve özel eğitimde iyi bir dereceye sahiptir. Her ne kadar daha iyi bir senaryo ve ayrıca önceki pozisyonlara göre yatırımın önemli bir azalması olmasına rağmen, 259.428 peso ile, maliyeti 41.319 peso ve mükemmel bir derecelendirme olan devlet üniversitesiyle karşılaştırılmıyor.

6. Genel Tıp
Genel tıp, ülkedeki en iyi ücretli kariyerlerin üçüncü pozisyonunu işgal etse de, özel bir üniversitede okumak güvensiz olarak kabul edilir. Eğitim maliyeti ortalama 860.982 pesodur ve%5,4 getiri oranına sahiptir.

Öte yandan, bir devlet üniversitesinde, maliyet ortalama sadece 70.605 peso ve mükemmel bir derecelendirme anlamına gelir.

7. İletişim ve Gazetecilik
İade oranı, ortalama 391.302 peso eğitim maliyeti için%6,1'dir. 40.929 maliyeti olan kamuoyunda olduğu gibi güvensiz olarak kategorize edilen bir kariyerdir.

8. Elektrik ve enerji üretimi
Her iki çalışma modunda güvensiz bir kariyerdir, ancak yatırım farkı çok dikkate değerdir. Özel olarak, maliyet 613.495 peso ve halka açık 50.877 peso arasında değişmektedir.

Özel eğitimde iade oranı% 6,1

9. Stomatoloji ve genel diş hekimliği
Diş hekimliği eğitimi almak isteyenler, özel bir üniversitede okumayı düşünmelidir, çünkü çok güvensizdirler. Eğitim maliyeti 437.711 pesodur ve%6,2 getiri oranıdır.

Halk eğitiminde maliyetler 35.296 pesoya gider.

10. Endüstriyel Tasarım
Endüstriyel tasarım için özel eğitim, 438.772 peso eğitim maliyeti ve% 6,2 getiri oranı ile çok güvensizdir.

Halk eğitimine gelince, güvensiz kategoride 36.381 peso.

Devlet üniversitelerinde en düşük getiri oranına sahip yarışlar

Halk eğitimi durumunda, daha büyük bir getiri oranına sahip olmalarına rağmen, özel eğitimdeki bazı kariyer tekrarlanır.

1. Müfredat ve Pedagoji Tasarımı (%10.1)
  2. Spor (%10.1)
  3. Temel Eğitim Okul Öncesi Düzeyinde Öğretmen Eğitimi (%10.2)
  4. Gastronomi ve Gıda Hizmetleri (%10.2)
  5. Genel Hemşirelik ve Kadın Hastalıkları (%10.3)
  6. Oryantasyon ve Eğitim Müdahalesi (%10.4)
  7. Psikoloji (%10.4)
  8. Yabancı Dillerin Edinimi (%10.6)
  9. Kriminoloji ve Criminalistik (%10.8)
  10. Temel Eğitim Birincil Düzeyinde Öğretmen Eğitimi (%10.9)