'Orijinal' nedir?
İçinde Resmi platform Orijinal “Meksika Hükümeti Kültürü Bakanlığı'ndan dinlemeden üretilen kalıcı bir kültürel hareket. Kendini zanaatkar çalışmanın değeri ve kolektif mülkiyet hakları hakkında farkındalık yaratmaya adadı. ”
Meksika'nın halklarının ve yaratıcı topluluklarının, etik ve saygıdan eşitlik koşullarına bir pazara girebileceği dünyada ve zanaat endüstrisinde yeni bir etik getirmeyi amaçlamaktadır.
Ona göre Orijinal programın Ekonomik Sonuçlar Anketinin Raporu Temmuz 2024'te yayınlanan, kültürel sektörün ulusal GSYİH'ya katkısı%2.91 idi, burada zanaat sektörünün%19.28'i temsil ettiği.
Zanaatkârlar için eğitim, forumlar ve eğitim
Orijinal olarak, esnaf topluluğuna bilgi ve araçlarla farklı eğitimler sunulmaktadır, böylece bunları günlük çalışmalarında ve maliyet, etiketleme, sosyal ekonomi, çevrimiçi satış, pazarlama, kolektif haklar, tanıtım stratejileri gibi konular gibi konular. diğerlerinin yanı sıra.
Eğitim, teori ve uygulama ile generalden belirli bire kadar olan yaratma, üretim, tanıtım ve satış gibi tematik eksenler etrafında. Çalışma 4 yıllık döngülere dayanmaktadır.
Ayrıca çevrimiçi eğitime sahiptir, Ekonomi ve Meta Bakanlığı ile el ele.
Buna ek olarak, moda dünyasındaki diğer esnaf insanları, kamu kurumları, uzmanları ve aktörleri ile bir toplantı alanı ve deneyim alışverişi gibi forumlar da düzenlenmektedir.
2025'i arayın
Katılmak isteyen kişiler aşağıdaki tabanlara uymalı ve dikkate almalıdır:
Kategoriler
Katılmaktan hariç tutulacaklar:
Çağrı için kayıt 27 Ocak – 10 Şubat 2025 Pazartesi günleri 00: 00'da (Meksika'nın Merkezi Zamanı) sunulacak.
İlgilenen kişiler aşağıdaki bağlantıya kaydolmalıdır: https://original2025convoca.cultura.gob.mx/
Ankete girmeleri gerekir:
Anket tamamlandıktan sonra, kayıtlı postaya, görüşmenin karargahına ve tarihine katılım folio gönderilecektir.
Aramanın kapanışında, her katılımcının yüz -yüze görüşmesi için atanan merkezde görünmesi gerekir. Aşağıdaki belgelerle tarih ve saatte gitmelidirler:
Guadalajara, Jalisco: 29 Mayıs – 1 Haziran
Tijuana, Baja California: 9 – 12 Ekim
Mérida, Yucatán: 16 – 19 Ekim
Mexico City, Los Pinos Kültür Kompleksi: 13 – 16 Kasım
(Kültür Bakanlığı)
Seçim süreci ve sonuçlar
Meksika Hükümeti Kültürü Sekreterliği, tüm zanaat çalışma örneklerini değerlendirmek için bir teknik komite toplayacak.
Sonuçlar 31 Mart 2025'te “Orijinal” “Orijinal” resmi portallarında yayınlanacak. (orijinal.cultura.gob.mx) ve Meksika Hükümeti Kültür Bakanlığı ( Gob.mx/cultura ) ve bağımlılıkların sosyal ağlarında.
Kurumlar, sonuçların yayınlandığı tarihten itibaren en geç on beş gün içinde esnaf insanlarıyla telefonla temas halinde olacaktır.
İçinde Resmi platform Orijinal “Meksika Hükümeti Kültürü Bakanlığı'ndan dinlemeden üretilen kalıcı bir kültürel hareket. Kendini zanaatkar çalışmanın değeri ve kolektif mülkiyet hakları hakkında farkındalık yaratmaya adadı. ”
Meksika'nın halklarının ve yaratıcı topluluklarının, etik ve saygıdan eşitlik koşullarına bir pazara girebileceği dünyada ve zanaat endüstrisinde yeni bir etik getirmeyi amaçlamaktadır.
Ona göre Orijinal programın Ekonomik Sonuçlar Anketinin Raporu Temmuz 2024'te yayınlanan, kültürel sektörün ulusal GSYİH'ya katkısı%2.91 idi, burada zanaat sektörünün%19.28'i temsil ettiği.
Zanaatkârlar için eğitim, forumlar ve eğitim
Orijinal olarak, esnaf topluluğuna bilgi ve araçlarla farklı eğitimler sunulmaktadır, böylece bunları günlük çalışmalarında ve maliyet, etiketleme, sosyal ekonomi, çevrimiçi satış, pazarlama, kolektif haklar, tanıtım stratejileri gibi konular gibi konular. diğerlerinin yanı sıra.
Eğitim, teori ve uygulama ile generalden belirli bire kadar olan yaratma, üretim, tanıtım ve satış gibi tematik eksenler etrafında. Çalışma 4 yıllık döngülere dayanmaktadır.
Ayrıca çevrimiçi eğitime sahiptir, Ekonomi ve Meta Bakanlığı ile el ele.
Buna ek olarak, moda dünyasındaki diğer esnaf insanları, kamu kurumları, uzmanları ve aktörleri ile bir toplantı alanı ve deneyim alışverişi gibi forumlar da düzenlenmektedir.
2025'i arayın
Katılmak isteyen kişiler aşağıdaki tabanlara uymalı ve dikkate almalıdır:
Kategoriler
- Tekstil
- Takı (herhangi bir malzemede)
- Ayakkabı
- Giyim Aksesuarları (çantalar, kuşaklar, kemerler, şapkalar, vb.)
- Faydacı ve dekoratif sanat
Gereksinimİkinci eğitim bloğunda #Acapulco Artisan@S, öğretmen Victorina López ve Nakış tarafından öğretilen WIST LOOM'un atölyelerini aldı; öğretmen Margarita González Flores; Her iki üyesi de #Orijinal iletişim@cultura_mx @Fomentoculturac pic.twitter.com/jegyqab3g9![]()
– Orijinal Meksika (@originalmexico) 28 Ocak 2025
- Meksika uyruğu ve yasal yaştaki esnaf halkı.
- Çalıştıkları geleneğin ait olduğu bir topluluğun veya yerli insanların parçası olun.
- Geleneksel araçlar veya bazı mekanik işlevler tarafından desteklenen sürekli manuel süreçlere dayanan geleneksel veya kolektif el sanatlarını ayrıntılı olarak ayrıntılandıran esnaf insanlar olmak, genellikle doğal hammadde kullanarak.
Katılmaktan hariç tutulacaklar:
- “Orijinal” de aktif olan esnaf insanlar
- Geleneksel teknikler veya malzemeler kullanmayan esnaf insanlar.
- Uygulaması, doğrudan detaylandırmaları değil, el sanatlarının aracılığı, yönetimi veya dağıtımı olan insanlar.
- Federal, eyalet veya belediye kamu yönetiminde veya yasama veya yargı yetkilerine ait olan kişiler. Genel İdari Sorumluluklar Yasası uyarınca, bir kamu görevlisinin çağrıya bağlantılı olduğu kişiler, dördüncü sınıfa bağlılık için akrabalık veya ikinci derece bu çağrıya katılmaktan kaçınana kadar yakınlıktan kaynaklanmaktadır.
Çağrı için kayıt 27 Ocak – 10 Şubat 2025 Pazartesi günleri 00: 00'da (Meksika'nın Merkezi Zamanı) sunulacak.
İlgilenen kişiler aşağıdaki bağlantıya kaydolmalıdır: https://original2025convoca.cultura.gob.mx/
Ankete girmeleri gerekir:
- Ad Soyad.
- Telefon.
- E -posta.
- Menşe Yeri: Eyalet, Belediye, Yerellik.
- Kategori veya Kategori veya Kategoriler Kategorileri, katılım gereksinimlerinde belirtilen kategorilerle ilgili, bu çağrının sayısı.
- Yüze -yüze röportaja gitmek isteyecek karargah (seçenekler anketin kendisinde görünecektir).
- Katılım gereksinimlerinde belirtilen kategorilerle ilgili geleneksel zanaat çalışmasının bir örneğinin üç fotoğrafı, bu çağrının sayısı.
Anket tamamlandıktan sonra, kayıtlı postaya, görüşmenin karargahına ve tarihine katılım folio gönderilecektir.
Aramanın kapanışında, her katılımcının yüz -yüze görüşmesi için atanan merkezde görünmesi gerekir. Aşağıdaki belgelerle tarih ve saatte gitmelidirler:
- Kayıt folio numarası.
- Mevcut Kimlik: Oylama Kimlik Bilgisi (INE), Pasaport, Profesyonel Kart, Ulusal Askeri Kartı veya Ulusal Yaşlı Yetişkinler Enstitüsü'nün kimlik bilgisi hizmeti.
- Katılım gereksinimlerinde belirtilen kategorilerle ilgili esnaf çalışmalarının iki ila üç fiziksel veya fotoğrafik örneği, bu çağrının sayısı.
- Gruplar için, temsilcisi olarak görev yapacak kişinin kaydedildiği grup üyeleri tarafından imzalanan ücretsiz yazılmıştır.
Guadalajara, Jalisco: 29 Mayıs – 1 Haziran
Tijuana, Baja California: 9 – 12 Ekim
Mérida, Yucatán: 16 – 19 Ekim
Mexico City, Los Pinos Kültür Kompleksi: 13 – 16 Kasım
(Kültür Bakanlığı)
Seçim süreci ve sonuçlar
Meksika Hükümeti Kültürü Sekreterliği, tüm zanaat çalışma örneklerini değerlendirmek için bir teknik komite toplayacak.
Sonuçlar 31 Mart 2025'te “Orijinal” “Orijinal” resmi portallarında yayınlanacak. (orijinal.cultura.gob.mx) ve Meksika Hükümeti Kültür Bakanlığı ( Gob.mx/cultura ) ve bağımlılıkların sosyal ağlarında.
Kurumlar, sonuçların yayınlandığı tarihten itibaren en geç on beş gün içinde esnaf insanlarıyla telefonla temas halinde olacaktır.