İnsan kölesi bilinçaltının mı? Her gün beslenme açısından 200'den fazla bilinçsiz karar verildiği söyleniyor. Rutinler ve eski desenlere dayanarak, insanlar sebze ve çay yerine patates, cips ve kola kullanırlar. Berlin'deki Max Planck Eğitim Araştırmaları Enstitüsü (MPIB) dedi.
Bu sayı nereden geliyor, Enstitüde doktora sonrası bir öğrencisi Maria Almudena Claassen. Genç araştırmacı Hollanda'da okudu, 2019 yılında Sosyo -Ekonomik Durumun Dürtüsellik ve Yeme Davranışı Üzerine Etkisi Üzerine Brüksel'de doktora aldı.
MPIB'de şimdi Leteres Uzman Dergisi'nde başkalarıyla birlikte bir makale yayınladı. Buna göre, 2007'den bir ABD çalışmasından 200 sayı tekrar geliyor. 154 Katılımcılar önce her gün kaç karar verdiklerini tahmin etmeli ve ortalama 14.4'tür.
Maria Almudena ClaassenMpib
Sonra “ne zaman”, “ne”, “ne kadar”, “nerede” ve “kiminle” gıda ile bağlantılı olarak istedi – ve her şey yemek, atıştırmalık ve içecek sayısı ile çarpıldı. Ortalama 226.7 vardı. Değerler arasındaki fark, yaklaşık 200'e yuvarlanan “düşüncesiz” kararlar olarak yorumlandı.
İnsanlar bilinçli kararlar verebilir
Maria Almudena Claassen bu çalışmanın eksikliklerini göstermiştir. Bu ampirik gerçeği yansıtmaz, ancak “altyapısal bir etkisi” gösterir. Bu, insanların genel bir sorunun bireysel yönlerini ayrı ayrı değerlendirmeleri gerekiyorsa, insanların daha yüksek frekanslar belirleme eğilimini tanımlar.
Çarpık resim, “insanların yiyecekleri açısından bilinçli ve iyi kararlar verebildikleri” diyor ve “gıda kararlarının” araştırmasında metodolojik olarak farklılaşmış bir yaklaşım için yalvarıyor ve yalvarıyor. Kendi kendine sürükleme olarak adlandırılan, örneğin, meyvenin buzdolabında açıkça görülebildiği ve görülmeden daha sağlıklı gıdaları da teşvik edebilir.
Bu sayı nereden geliyor, Enstitüde doktora sonrası bir öğrencisi Maria Almudena Claassen. Genç araştırmacı Hollanda'da okudu, 2019 yılında Sosyo -Ekonomik Durumun Dürtüsellik ve Yeme Davranışı Üzerine Etkisi Üzerine Brüksel'de doktora aldı.
MPIB'de şimdi Leteres Uzman Dergisi'nde başkalarıyla birlikte bir makale yayınladı. Buna göre, 2007'den bir ABD çalışmasından 200 sayı tekrar geliyor. 154 Katılımcılar önce her gün kaç karar verdiklerini tahmin etmeli ve ortalama 14.4'tür.
Maria Almudena ClaassenMpib
Sonra “ne zaman”, “ne”, “ne kadar”, “nerede” ve “kiminle” gıda ile bağlantılı olarak istedi – ve her şey yemek, atıştırmalık ve içecek sayısı ile çarpıldı. Ortalama 226.7 vardı. Değerler arasındaki fark, yaklaşık 200'e yuvarlanan “düşüncesiz” kararlar olarak yorumlandı.
İnsanlar bilinçli kararlar verebilir
Maria Almudena Claassen bu çalışmanın eksikliklerini göstermiştir. Bu ampirik gerçeği yansıtmaz, ancak “altyapısal bir etkisi” gösterir. Bu, insanların genel bir sorunun bireysel yönlerini ayrı ayrı değerlendirmeleri gerekiyorsa, insanların daha yüksek frekanslar belirleme eğilimini tanımlar.
Çarpık resim, “insanların yiyecekleri açısından bilinçli ve iyi kararlar verebildikleri” diyor ve “gıda kararlarının” araştırmasında metodolojik olarak farklılaşmış bir yaklaşım için yalvarıyor ve yalvarıyor. Kendi kendine sürükleme olarak adlandırılan, örneğin, meyvenin buzdolabında açıkça görülebildiği ve görülmeden daha sağlıklı gıdaları da teşvik edebilir.