Pekin Ördeği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Nigdeli

New member
Pekin Ördeği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba. Bugün sizlerin merak ettiği Pekin Ördeği Tarifi paylaşıyoruz. Günlük yemek tarifleri kategorisine hoş geldiniz! Megaloman’ı takip ederek nefis yemekler yapabilirsiniz.
MALZEMELER
  • 1 adet ördek (yaklaşık 2 kg)
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 adet yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı konyak
  • 1 adet kuru soğan
  • 5 tatlı kaşığı şeker
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 tatlı kaşığı anason
Pekin Ördeği YAPILIŞI
Temizlenmiş ördeğin içi ve dışı tuzla güzelce ovulur. Daha sonra boyun kısmı sıkıca kapatılır ve 2 saat açık hava asılarak kurumaya bırakılır. Yeşil soğanlar , kuru soğan ve sarımsaklar ince doğranır . Maydanoz biraz irice doğranır. Yağı tavaya alın ve kızdırın sebzelerin güzelce kavurun ardından üzerine su ilave ederek 5 dk. Kısık ateşte pişirin. Anason, karabiber, soya sosu, konyak ve şeker ilave edilir ve bu karışım ördeğe doldurulur. Kürdanla ya da iple bağlanarak karın kısmı kapatılır. 175 derecede 1 saat kadar pişirilir. Kaynar su, bal ve sirke karıştırılarak sık sık fırında ki ördeğe sürülür. Yeterince kızaran tavuk fırından alınır.
Afiyet olsun.