Balık Çorbası (FRANSIZ USULÜ)

oburefe

Member
Balık Çorbası (FRANSIZ USULÜ)
Herkese merhaba. Bugün sizlerin merak ettiği balık çorbasının tarifini paylaşıyoruz.

MALZEMELER

  • 3 Kg balık
  • 2 adet soğan
  • 4 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 6 sap kereviz
  • 2 sap maydanoz
  • 2 sap kekik
  • 2 adet defneyaprağı
  • 5 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 tutam fesleğen
  • 1 tutam muskat
  • 1 adet karanfil
  • 1 su bardağı beyaz şarap
  • 6 litre su
  • Tuz
  • Karabiber
Balık Çorbası Tarifi ve Yapılışı

Balıklar fileto halinde getirilir 5 cm kalınlığında doğranır. Derin bir kaba 2 diş sarımsak,2 yemek kaşığı zeytinyağı, safran , muskat koyup karıştırılır. Balıklar sosun içerisine konulur 1 saat marine edilir. Bir tavaya zeytinyağı ilave edilir ve soğanlar sotelenir. İnce doğranmış Domates, havuç,sarımsak, baharat demeti( bu doğranmaz), karanfil, tuz ve karabiber yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Beyaz şarap ve 2.5 bardak su ilave edilir. 10 dakika daha alkol uçana kadar kaynatılır. Çorbanın içerisin den karanfil ve baharat demeti çıkartılır .Ve çorba blender edilir. Bir tencereye 1 litre su konulur ve içerisine balık 10 sonrada yapılan sos ilave edilir. Ve kaynatılır. Kaynayan çorba ocaktan alınır.


ÖNEMLİ BİLGİ

  • Eğer isterseniz çorbanın yanında kızartılmış sarımsaklı ekmek yapabilir ve onunla servis edebilirsiniz.
  • Koyduğunuz sebze buketi balığın ağır kokusunu bastırır.
Afiyet olsun.