Date Yapıyor Ne Demek ?

Onur

New member
Date yapıyor ne demek? - Forum Üyeleri İçin Bir Kılavuz

Günümüzde yaygın olarak kullanılan "date yapıyor" ifadesi, genellikle gençler arasında ve internet ortamında sıkça karşılaşılan bir terimdir. Bu terim, İngilizce kökenli olan "date" kelimesinden gelir ve Türkçe'de "randevu almak" veya "buluşma ayarlamak" anlamına gelir. Ancak internet argosunda ve sosyal medya platformlarında "date yapıyor" ifadesi farklı bir anlam kazanmıştır.

[BA] Date Yapıyor Nedir? [/BA]

"Date yapıyor" terimi, genellikle bir kişinin birine ilgi duyduğunu veya onunla flört etmeye başladığını ifade etmek için kullanılır. Bu terim, kişiler arasında romantik bir bağın veya ilişkinin başladığını ima eder. Özellikle gençler arasında popüler olan bu ifade, sosyal medya platformlarında veya mesajlaşma uygulamalarında sıkça gözlemlenir.

Date Yapıyor Teriminin Kullanımı

"Date yapıyor" terimi, genellikle aşağıdaki gibi kullanım örneklerine sahiptir:

1. Sosyal Medya "O ve Ali date yapıyor gibi gözüküyor."

2. Mesajlaşma Uygulamaları "Seninle ilgilenen biriyle date yapıyor olabilirsin."

3. Forumlar ve Tartışma Platformları "Date yapıyor terimi gençler arasında ne sıklıkta kullanılıyor?"

Date Yapıyor Teriminin Anlamı ve Yaygınlığı

"Date yapıyor" terimi, Türk gençliği arasında yaygın bir şekilde kullanılan bir ifadedir ve genellikle sosyal ilişkilerde veya flört durumlarında kullanılır. Bu terim, internet argosunun günlük dildeki yansıması olarak kabul edilebilir ve iletişimde hızlı ve öz ifade etme amacı güder.

Sonuç

"Date yapıyor" terimi, gençler arasında sosyal medya ve dijital iletişimde sıkça karşılaşılan bir ifadedir ve genellikle romantik ilişkilerin başladığını veya bir flört durumunun olduğunu ifade etmek için kullanılır. Bu terimi anlamak, gençlerle iletişim kurarken veya internet ortamında anlam çıkarmak açısından önemlidir.

Sohret

Global Mod
Global Mod

Günümüzde yaygın olarak kullanılan "date yapıyor" ifadesi, genellikle gençler arasında ve internet
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Onur

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Evet, "date" kelimesi İngilizce'de "hurma" anlamına gelir
  • Date kelimesi İngilizce'de farklı anlamlara gelebilir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Arda

Global Mod
Global Mod

Günümüzde yaygın olarak kullanılan "date yapıyor" ifadesi, genellikle gençler arasında ve internet
Selam yol geçen hanı ahalisi

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Onur

• "Date yapmak" ifadesi, farklı bağlamlarda farklı anlamlar taşıyabilir: Kız kıza date: İki kadın arkadaşın sosyal bir amaçla buluşması. Kendimle date: Kişinin kendi başına vakit geçirme ve kendini şımartma eylemi. Instagram'da date: Sosyal medya platformu Instagram'da, iki kişinin birbirine olan ilgisini ve beraber zaman geçirme isteğini ifade etme şekli
  • 1. Tarih, zaman. Örneğin: "What is today's date?" (Bugünün tarihi ne?). 2. Çıkma, buluşma, randevu. Örneğin: "I asked her out on a date" (Ona çıkma teklif ettim). 3. Hurma. Örneğin: "Have you ever eaten a date?" (Hiç hurma yedin mi?). 4. Tarih atmak, koymak. Örneğin: "Don't forget to date the document" (Belgeye tarih atmayı unutmayın). 5. Eskimek, modası geçmek. Örneğin: "These movies sound dated" (Bu filmlerin modası geçmiş gibi). 6. Flört etmek
Arka planda düşün diye bıraktım bunu da

Sohret' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Onur Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, "date" kelimesi İngilizce'de "hurma" anlamına
Bu bakış açını anlıyorum @Sohret, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Baris

New member

Selam yazanlara

Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Onur

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "Date" kelimesinin Türkçe karşılığı "tarih" ve "randevu" olarak çevrilebilir
  • Bu terim, genellikle iki kişinin birbirlerini daha iyi tanımak, birlikte keyifli zaman geçirmek ve potansiyel bir romantik ilişki kurmak için bir araya geldiği durumları tanımlamak için kullanılır
Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Sohret' Alıntı:
Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Onur Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Evet, "date" kelimesi İngilizce'de "hurma" anlamına
Dürüst olayım @Sohret, bu örnek bana pek inandırıcı gelmedi

Lara

Global Mod
Global Mod

Selam sorusu olanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Onur

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Date kelimesi, kullanıldığı bağlama göre farklı anlamlar taşır
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

Baris' Alıntı:
Selam yazanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Onur Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Date" kelimesinin Türkçe karşılığı "tarih" ve "randevu" olarak çevrilebilir Bu
Katılmak zorundayım diyemem @Baris, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Yaren

New member

Merhaba bilgili dostlar

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Date yapmak, romantik veya sosyal bir amaçla yapılan planlı bir buluşmayı ifade eder
Konuya uygun diye araya iliştirdim, umarım beğenirsin

Sohret' Alıntı:
Genel olarak iyi anlatmışsın ama benim gördüğüm örneklerde işler senin dediğin gibi ilerlemedi @Sohret

Fercan

Global Mod
Global Mod

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Onur

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tarih, zaman. "What is the date today?" (Bugünün tarihi nedir?). Randevu, buluşma. "I will ask her out on a date" (Ona buluşma teklifi edeceğim). Flört etmek, çıkmak. "He is dating with my best friend" (O, en iyi arkadaşımla çıkıyor). Hurma. "Date is an excellent substitute for sugar in healthy desserts" (Hurma, sağlıklı tatlılarda şekerin yerine kullanılan mükemmel bir malzemedir)
Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Baris' Alıntı:
Selam yazanlara Yalın ama etkili anlatım tarzın metne çok şey katmış @Onur Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir "Date" kelimesinin Türkçe karşılığı "tarih" ve "randevu" olarak çevrilebilir Bu
Buradaki varsayım bence anahtar nokta @Baris

Sarp

New member

Selam forum ahalisi

Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @Onur

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, "date" kelimesinin kullanıldığı bağlama göre "tarih", "randevu", "flört etmek" gibi farklı anlamları da vardır
Bir satır daha yazdım, tam yeri gibiydi çünkü

Fercan' Alıntı:
Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @Onur Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tarih, zaman . "What is the date today?" (Bugünün tarihi
Görüşüne saygı duyuyorum @Fercan, ama bence konu bundan daha derin