Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?

Kenan

Member
Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
Kabak çorbası sağlık ve lezzet açısından oldukça tanıdık bir çorbadır. Sebzelerin birçok yararı olduğunu bilmeyen yoktur. Ve bu konuda sebzeleri sofralardan eksik etmemek konusunda birçok ev hanımı aynı düşüncede. Fakat sebzeleri sofralara kazandırmak için birçok yemek tarifleri yetersiz kalabiliyor. Bu konuda mutfaklarda renk ve damaklara tat şöleni yaşatan kabak çorbası imdada yetişiyor. Kabağın birçok yararından birkaçını sayarsak ilk sırada potasyum ve magnezyum açısından zengin oluşu gelebilir. Ayrıca vücuttaki kötü kolesterol seviyesinde düşüşe neden olur. Kalp hastalıklarında azalmaya neden olur. Öksürüğe iyi geldiği söylenmektedir. Böbreklerdeki iltihaplanmayı azaltır. Sinirleri yatıştırır. Yaz aylarında pek çok insanı yakalayan üst solunum yolu hastalıklarına karşıda vücudun direncini arttırır. Tüm bunlar için kabağı yeterince tüketmek çok önemli. Sebzelere karşı ön yargıyı kıran kabak çorbası tarifi herkesin tarif kitabında olması gereken bir lezzet. Bir kase kabak çorbasının ortalama kalorisi 32 kaloriye denk gelir.

Kabak Çorbası Püf Noktaları Nelerdir?
Çorbanıza katacağınız unu iyice kavurmayı unutmayınız. Çorbaya çok fazla un koymak istemiyorsanız. İçerisine katacağınız bir adet patates tadı dengeleyecektir. Koyu kıvam için Çorbaya süt yerine krema ilave edebilirsiniz. Biberli sos hazırlarken biberleri yalamaya dikkat ediniz. Kullanılacak kabakları taze ve olgun seçmeye özen gösteriniz. Una sütü ilave ederken aynı zamanda bir çırpıcı yardımıyla çırparak katınız. Bu sayede topaklanmayı engelleyecek ve pürüzsüz bir kabak çorbası elde edebileceksiniz. Çorbayı çeşitli baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Çorbanızın kıvamı istediğinizden daha fazla koyu olursa üzerine su ilave ederek doğru kıvamı yakalayabilirsiniz. Çorbaya tarifin dışında patates, havuç ve benzeri sebzeler ekleyebilirsiniz.

Çorbayı tüketirken yanında kruton kullanabilirsiniz.

Malzeme Olarak Neler Kullanılmalı?
  • Yeşil kabak iki adet,
  • Un tepeleme iki yemek kaşığı,
  • Tereyağı tepeleme bir yemek kaşığı
  • Sıvıyağ bir yemek kaşığı,
  • Süt üç su bardağı
  • Su dört su bardağı,
  • Dereotu bir tutam
  • Tuz, pul biber, karabiber, nane
Üzeri İçin Ne Kullanılabilir?
20 gram tereyağı, 1 tatlı kaşığı pul biber.

Tarifin Uygulanışı Nasıl Olmalıdır?
Tarife başlamadan önce kabakları yıkayıp küp şeklinde doğrayınız. Kabakları çok büyük doğramayınız. Böylece kabaklar daha hızlı haşlanır ve blender aşamasını kolaylıkla geçmenize yardımcı olur.

Öncelikle tencerenize tereyağını ve sıvı yağı alarak eritin. Daha sonra unu tencereye alınız. Kokusu çıkarana kadar güzelce kavurunuz. Tencereye sütünüzü ilave ederken aynı anda hızlı bir şekilde çırparak sütü ilave ediniz. Ardından suyu ilave edip iyice karıştırınız. Ve kaynamasını sağlayınız. Kaynama başladığında kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave ediniz. İlave edilen kabaklar yumuşayana kadar iyice pişirin. İyice yumuşayan kabakları blenderdan geçiriniz. Sonrasında tuz, dereotu ve baharatları ilave ediniz. Kullandığınız kabakların büyüklüklerine bağlı olarak çorbanın kıvamı değişiklik gösterebilir. İstediğiniz kıvam tutmazsa içerisine su ilave edebilirsiniz. Çorbanızın dibinin tutmaması için çorbayı devamlı karıştırmayı unutmayınız.

Servis Önerisi
Çorbanızı servis ederken üzerine tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz.