Lauterbach, Corona protokollerinin karartılmasını istiyor

oburefe

Member
Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach (SPD), Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) korona pandemisinin ilk aşamasından itibaren kamuya açıklanan protokollerinde daha fazla şeffaflık olduğunu duyurdu. Perşembe günü Deutschlandfunk'taki SPD'li politikacı, “Dün protokollerin büyük ölçüde düzeltilmesini ayarladım” dedi.

Politikacıya göre, neyin kesinlikle okunmaz hale getirilmesi gerektiğini görmek için tekrar kontrol edilmesi gerekiyor. “Bu, Robert Koch Enstitüsü'nün artık redaksiyonun gerçekleşebilmesi için tutanaklarda adı geçen veya çıkarları belirtilen herkesten izin alması gerektiği anlamına geliyor.” Bu biraz zaman alacak, “belki dört hafta” ama sonra çok daha fazlası daha net bir versiyon sunulabilir.


Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.



Son olarak çevrimiçi dergi “Multipolar”, RKI kriz ekibinin Ocak 2020'den Nisan 2021'e kadar kısmen düzenlenmiş tutanaklarını kamuoyuna duyurdu. Sonuç olarak, Almanya'da on binlerce ölümün yaşandığı korona salgınını kontrol altına almak için devlet politikasının gözden geçirilmesi yönündeki çağrılar daha da yükseldi.

Lauterbach, protokollerdeki düzeltmelerle hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi. Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası'na göre, Robert Koch Enstitüsü belirli isimleri ve ayrıca üçüncü tarafları etkileyen bazı şeyleri karartmak zorunda kaldı. Kendisi de maksimum şeffaflıktan yana: “Robert Koch Enstitüsü'nün kasıtlı olarak bir şeyler sakladığı veya hatta federal hükümetin siyasi müdahalesi olduğu, Robert Koch Enstitüsü'nün bunu yaptığı yönünde en ufak bir izlenim vermek istemiyorum. Burada yayınlanmayan şeyler.”

Almanya'daki Corona önlemlerinin gözden geçirilmesinin nasıl görünebileceği sorulduğunda Lauterbach taahhütte bulunmak istemedi. “Meclis incelemesi varsa bunun nasıl yapılacağına da Meclis karar vermeli” dedi. Bakan, “o dönemde daha fazla komplo teorisinin ortaya çıkmaması için” genel olarak daha fazla şeffaflığın olması gerektiğini söyledi.