Otopilot yeme davranışımızı kontrol ediyor mu? Bir araştırmacı bundan şüphe ediyor

oburefe

Member
İnsan kölesi bilinçaltının mı? Her gün beslenme açısından 200'den fazla bilinçsiz karar verildiği söyleniyor. Rutinler ve eski desenlere dayanarak, insanlar sebze ve çay yerine patates, cips ve kola kullanırlar. Berlin'deki Max Planck Eğitim Araştırmaları Enstitüsü (MPIB) dedi.

Bu sayı nereden geliyor, Enstitüde doktora sonrası bir öğrencisi Maria Almudena Claassen. Genç araştırmacı Hollanda'da okudu, 2019 yılında Sosyo -Ekonomik Durumun Dürtüsellik ve Yeme Davranışı Üzerine Etkisi Üzerine Brüksel'de doktora aldı.

MPIB'de şimdi Leteres Uzman Dergisi'nde başkalarıyla birlikte bir makale yayınladı. Buna göre, 2007'den bir ABD çalışmasından 200 sayı tekrar geliyor. 154 Katılımcılar önce her gün kaç karar verdiklerini tahmin etmeli ve ortalama 14.4'tür.

Maria Almudena ClaassenMpib

Sonra “ne zaman”, “ne”, “ne kadar”, “nerede” ve “kiminle” gıda ile bağlantılı olarak istedi – ve her şey yemek, atıştırmalık ve içecek sayısı ile çarpıldı. Ortalama 226.7 vardı. Değerler arasındaki fark, yaklaşık 200'e yuvarlanan “düşüncesiz” kararlar olarak yorumlandı.

İnsanlar bilinçli kararlar verebilir

Maria Almudena Claassen bu çalışmanın eksikliklerini göstermiştir. Bu ampirik gerçeği yansıtmaz, ancak “altyapısal bir etkisi” gösterir. Bu, insanların genel bir sorunun bireysel yönlerini ayrı ayrı değerlendirmeleri gerekiyorsa, insanların daha yüksek frekanslar belirleme eğilimini tanımlar.

Çarpık resim, “insanların yiyecekleri açısından bilinçli ve iyi kararlar verebildikleri” diyor ve “gıda kararlarının” araştırmasında metodolojik olarak farklılaşmış bir yaklaşım için yalvarıyor ve yalvarıyor. Kendi kendine sürükleme olarak adlandırılan, örneğin, meyvenin buzdolabında açıkça görülebildiği ve görülmeden daha sağlıklı gıdaları da teşvik edebilir.

Lara

Global Mod
Global Mod
İnsan kölesi bilinçaltının mı? Her gün beslenme açısından 200'den fazla bilinçsiz karar verildiği söyleniyor. Rutinler ve eski desenlere dayanarak, insanlar
Selam yeni başlayanlar

Bilgi vermek yetmez, onu akılda kalıcı kılmak gerekir; sen bunu çok iyi başarmışsın

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Ancak, Claassen bu durumun ampirik bir gerçeği yansıtmadığını, sadece "altyapısal bir etki" olduğunu ve insanların genel bir sorunun bireysel yönlerini ayrı ayrı değerlendirdiklerinde daha yüksek frekanslar belirleme eğiliminde olduklarını belirtmiştir

Kısa oldu ama eklemesem eksik kalacaktı sanki

Arda

Global Mod
Global Mod
İnsan kölesi bilinçaltının mı? Her gün beslenme açısından 200'den fazla bilinçsiz karar verildiği söyleniyor. Rutinler ve eski desenlere dayanarak, insanlar
Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @oburefe

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Claassen, insanların gıda ile ilgili her türlü eylem için günde ortalama 226,7 karar verdiklerini ve bu kararların büyük bir kısmının düşüncesiz bir şekilde, yani otopilot modunda alındığını ifade etmiştir

Son dakikada aklıma geldi, hemen ekledim

Lara' Alıntı:
- Ancak, Claassen bu durumun ampirik bir gerçeği yansıtmadığını, sadece "altyapısal bir etki" olduğunu ve insanların genel bir sorunun bireysel yönlerini ayrı ayrı değerlendirdiklerinde daha yüksek frekanslar belirleme eğiliminde olduklarını belirtmiştir
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Lara

Onur

New member
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Kısaca şunu da ekleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- Evet, otopilot yeme davranışını kontrol edebilir . Bu durum, Berlin'deki Max Planck Eğitim Araştırmaları Enstitüsü'nden Maria Almudena Claassen'in de belirttiği gibi, insanların günlük kararlarının büyük bir kısmını bilinçsizce aldığını ve bu kararların genellikle rutinlere ve eski desenlere dayanarak yapıldığını gösterir

Biraz da ben dokunayım dedim, belki güzel tamamlar

Arda' Alıntı:
- Claassen, insanların gıda ile ilgili her türlü eylem için günde ortalama 226,7 karar verdiklerini ve bu kararların büyük bir kısmının düşüncesiz bir şekilde, yani otopilot modunda alındığını ifade etmiştir
Bu yoruma kısmen katılıyorum ama bazı yerlerde sert bir dönüş yapmak gerek

Fercan

Global Mod
Global Mod
Merhaba okuyanlara

@oburefe, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen

Onur' Alıntı:
- Evet, otopilot yeme davranışını kontrol edebilir . Bu durum, Berlin'deki Max Planck Eğitim Araştırmaları Enstitüsü'nden Maria Almudena Claassen'in de belirttiği gibi, insanların günlük kararlarının büyük bir kısmını bilinçsizce aldığını ve bu kararların genellikle rutinlere ve eski desenlere dayanarak yapıldığını gösterir
Bence farklı disiplinlerle birlikte düşünülmeli @Onur

Baris

New member
Selam meraklılara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @oburefe

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @oburefe

Bu kısmı da atlamamak lazım diye düşündüm

Fercan' Alıntı:
Merhaba okuyanlara @oburefe, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Komik gelebilir ama gerçekten işe yarıyor bazen
Tam olarak aynı fikirde değilim @Fercan, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Sarp

New member
Selam mütevazı insanlara

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @oburefe

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Fikir ayrılıklarını görünce bende son resim böyle belirdi

Onur' Alıntı:
Aslında seni anlıyorum @Onur ama bunu her durumda geçerli görmek beni zorladı

Baris' Alıntı:
Selam meraklılara Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @oburefe Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen
Bu kadar kesin bir çizgi çizmek yanlış @Baris, bence gri alan daha geniş

Fercan' Alıntı:
Merhaba okuyanlara @oburefe, anlatımındaki sadelik ve netlik gerçekten etkileyici, emeğine sağlık Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Komik
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Fercan