tamale martini'nin yaratıcısının hikayesi

Arda

Global Mod
Global Mod
Bir tamale martini


Daha sonra genç adam, Meksika Miksoloji Üniversitesi'nde miksoloji dersi almayı seçti ve şaşırtıcı bir şekilde, alkollü içecekleri karıştırmayı ve yapmayı misafirperverlikten daha çok sevdi.

Bu dokuz aylık akademik programı tamamlamadan önce Contreras, Alameda Central yakınındaki Quintana restoranında çalışmaya başlamıştı. Daha sonra profesyonel stajını yapmak için Carajillo restoranına katıldı ve bir ay sonra barmen olarak işe alındı.

Genç adam Carajillo'ya girdiğinde iki haftada bir 4.000 peso kazanıyordu. İki yıl içinde maaşı %50 arttı. Bugün bir bar müdürü olmayı arzuluyor ve artık kendisini bar dışında bir otelde çalışırken görmüyor. René, bedava içeceklerin ötesinde, mix yapma tutkusunun her gün yeni insanlarla tanışması ve onların keyifli vakit geçirmelerine yardımcı olabilmesinden kaynaklandığını garanti ediyor.

Kendinizi buna adamak için en değerli beceriler arasında müşteri hizmetleri ve ilgisi, iletişim ve tabii ki her içeceği hayata geçirecek yaratıcılık yer alır. Barmenin en karakteristik kreasyonlarından biri tamale martinidir.

“Onunla miksoloji kursundan mezun oldum. Bu bir imza içeceği ve ben adı verilen bir teknik kullanıyorum. yağ yıkama, yani yağlı tekniklerle lezzet elde ediliyor. Oradan tamale'yi aldım ve ardından Meksika distilatı ile lezzetini çıkardım ve diğer malzemelerle karıştırdım. ona anlatırım tamale martinivotka veya cin kullanmış olmama rağmen” diye açıklıyor.

Hızlandırılmış kurs mu yoksa üniversite diploması mı?


Eğitimle ilgili kararların hayatımızın gidişatını etkileyebileceğinin bilincinde olarak, ortaokul veya liseden sonra nasıl bir yol izleyeceği sorusu birçok genç için bir düşünce noktası haline geliyor.

René Contreras bunu yaşadı. Üç yıllık bir üniversite diplomasına sahip olmasına rağmen, gerçek mesleğini teknik kariyerde buldu ve hatta Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre Meksikalıların aldığı ortalama 5.750 pesoyu aşan bir aylık maaş alıyor. Ama en iyi seçenek nedir?

IMCO Eğitim Koordinatörü Fernanda Domínguez, bir karar vermeden önce tüm hususların dikkate alınmasının önemli olduğuna, çünkü kuralın her zaman bir istisnası olduğuna dikkat çekiyor.

“Belki bu genç adam, lisans diplomasına sahip bir kişiden çok daha fazla kazanıyor, ancak lisans diplomasının en düşük ücretlilerden biri olması veya seçilen üniversitenin gerekli becerileri sağlamamış olması da mümkün. Burada norm olmayan bir senaryo var, verilerde üniversite diplomasına sahip kişilerin liseyi bitirmiş olanlara göre ortalama %85'e kadar daha fazla kazandığını görüyoruz” diyor uzman.

Ancak Domínguez, üniversite diplomalarının daha yüksek ortalama kazanca ve daha fazla iş istikrarına yol açabileceğini, ancak teknik diplomaların bu kadar kolay göz ardı edilmemesi gerektiğini öne sürüyor.

İstatistikler, teknik derece için ortalama yatırım getirisinin %6,8, lisans derecesi için ise %11 olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca gelir açısından teknik diplomaya sahip olanlar, lise diplomasına sahip olanlara göre yüzde 12'ye kadar daha fazla kazanabiliyor.

İş istikrarı da dikkate alınması gereken bir faktördür. Üniversite eğitimi almış kişilerin %76'sı kayıtlı bir işte çalışırken, teknik kariyeri olanların oranı %59 ile biraz daha düşük olup, liseyi bitirmiş olanların oranı olan %51'in hala üzerindedir.

İşyerinde cinsiyet eşitliğinin önemli bir hedef olduğu bir pazarda koordinatör, teknik kariyer mezunlarının %72,5'inin kadın olmasının dikkat çekici olduğunu vurguluyor, bu da bu eğitim seçeneklerinin erişilebilirliğini ve çeşitliliğini gösteriyor.

Peki bir genç bu kararı verirken neleri dikkate almalı? İstatistiklerin ötesinde kişisel ilgi alanlarını, bireysel yetenekleri ve uzun vadeli kariyer hedeflerini değerlendirmek önemlidir. Her bireyin tutkusu nerede yatıyor? Hangi çalışma ortamını tercih edersiniz? İş hayatınızda başarı ve memnuniyet vizyonunuz nedir?

Üniversite diplomasının çok çeşitli fırsatlar ve faydalar sunabileceği doğru olsa da, mevcut ve gelecekteki iş piyasasında teknik becerilerin değeri ve talebi göz ardı edilemez. Nihai karar, her bireyin eğitiminden nasıl yararlanmak istediğine ve bu kararın kişisel hedeflerine ve isteklerine ne kadar uyduğuna bağlıdır.

Uzman şu sonuca varıyor: “Eğitim, ister geleneksel bir üniversite diploması ister barmenlik gibi uzmanlaşmış bir teknik kariyer yoluyla olsun, gençlerin maksimum potansiyellerine ulaşmalarını sağlayan bir araç olmalıdır.”