Yerli besi ne demek ?

Arda

Global Mod
Global Mod
Yerli Besi Nedir?

Yerli besi, her yerde yetisebilen ya da belli bir cevrede yetisebilen hayvanlarn dogal olarak meydana getirdigi cesitlerin tumune verilen genel isimdir. Yerli besi, insanlarn kendi hayvan cesitleri uzerinde baz degisiklikler yaparak elde ettikleri genetik varyasyonlardan olusur. Yerli besi cesitleri, ulkelerin farkl bolgelerinde bulunan farkl cevresel kosullara uyum saglayabilen ve bu kosullara uyum saglayarak yasayabilen hayvan cesitleridir.

Yerli Besinin Onemi

Yerli besinin onemi, cogu durumda cok buyuktur. Bunun en buyuk nedeni, bu hayvan cesitlerinin cevresel kosullara olan uyumu, saglkl ve verimli olarak yasamlarn surdurmeleri, daha uzun surede yasama, daha fazla ureme ve daha fazla genetik varyasyona sahip olmalardr. Bu, ayn zamanda tarm alanlarnda uretilen hayvanlarn saglgn da koruyabilir.

Yerli Besinin Kullanm

Yerli besinin kullanm, cogu zaman tarm ve hayvanclk ile iliskilidir. Yerli besi cesitleri, belli bolgelerin cevresel kosullarna uyum saglayarak yasayan cok onemli hayvanlardr. Bu hayvanlar, cogu kez kucuk ciftliklerde beslenir ve uretilen urunler satlr. Ayrca, cogu zaman bu hayvanlarn eti veya diger urunleri yerel pazarlarda satlr.

Yerli Besinin Korunmas

Yerli besinin korunmas, cogu zaman bolgelerin ve ulkelerin cevresel kosullarnn korunmas ile baglantldr. Yerli besi cesitleri, cevreden etkilenmeyen ve saglkl ortamlarda yasayan cok onemli hayvanlardr. Bu nedenle, tarm ve hayvanclk alannda calsanlarn bu hayvan cesitlerinin korunmas icin gerekli onlemleri almas gerekir. Yerli besi cesitlerinin korunmas, ayn zamanda tarmsal uretimin de korunmasn saglayacaktr.